• 1404/02/07
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده پزشکی شیراز

خستگی بهاری از دیدگاه طب سنتی

 

 

با فرا رسیدن فصل بهار و طولانی‌تر شدن روزها، بسیاری از افراد به جای احساس شادابی و انرژی بیشتر، با نوعی خستگی و خواب‌ آلودگی غیرمعمول مواجه می‌شوند که به آن “خستگی بهاری می گویند

هوا در بهار به تدریج گرم می شود و سرما و تری زمستان به تحلیل می روددر فصل زمستان به علت سرمای حاکم، مواد زاید در بدن منجمد شده و باقی می مانند.

 در بهار که هوا کم کم گرم می شود، این مواد زاید به تدریج ذوب شده و به حرکت در می آیند.به همین خاطر بیماری های قدیمی دوباره قد علم می کنند. اگر عضوی از بدن ضعیف باشد، مواد زاید به آن حمله کرده و در آن تجمع پیدا می کنند.گاهی نیز مواد اضافی به سمت پوست هجوم می آورند تا بلکه از آنجا راهی برای خروج بیابند و به همین دلیل بروز دمل ها و جوشهای پوستی در فصل بهار شدت می یابد.

در فصل بهار مقدار غذای خود رانسبت به فصل‌های دیگر کاهش دهید و از پر خوری و بر هم خوری اجتناب کنید تا مواد زائد وسموم کمتری دربدن انباشته شود پر خوری ورعایت نکردن رژیم غذایی موجب ضعیف شدن توان و ایمنی بدن شده به این ترتیب زمینه ابتلا به انواع بیماری فراهم می‌شود

 با توجه به اینکه از سرمای زمستان به گرمای بهار میرسیم باعث غلیان اخلاط چهارگانه میشویم که باید از طریقی مانند اسهال یا استفراغ یا فصد خون یا حجامت این اخلاط را خارج نمود به همین دلیل در گذشته در فصل بهار از اش های متنوع جهت ایجاد اسهال و یا ایجاد استفراغ برای پاکسازی بدن میتوان  استفاده کرد

افزودن ترشیهایی نظیررب انار ،تمیرهندی به رژیم غذایی درفرونشاندن حرارت بدن مفید است.

 دربهارباید از مصرف زیاد مواد گرم ،تلخ ،تند، شور، وتیز مانند تنقلات ،وادویه تند مانند فلفل ،دارچین ، زنجبیل به مقدار زیاد بپرهیز کرد

 از دلایل  خواب آلودگی در بهار این است که ارگانیسم بدن در حال تطبیق با تغییرات آب و هوا و ساعات طولانی روز است.

برای بهبود بی حالی در فصل بهار سعی کنید استرس نداشته باشید، از نور خورشید استفاده کنید، دوش بگیرید.

غذای تازه و سالم بخورید،تحرکتان را افزایش دهید و خواب کافی داشته باشید.  در فصل بهار، میزان آب بدن حفظ و روزانه دو لیتر آب مصرف شود

توصیه طب سنتی این است که در فصل بهار باید آن دسته از مواد غذایی را بیشتر مصرف کنید که بدن را از حالت سردی بیرون بیاورد و موجب نشاط آن شود .بوییدن گل‌های خوشبو مانند شمعدانی، یاس، میخک، بابونه و گل محمدی،مصرف دمنوش بهار نارنج، زنجبیل، نعناع، چای کوهی یا چای سبز و کاهش مصرف نمک برای بیحالی در این فصل بسیار مفید است . بهبود کارکرد بدن و اعضا در فصل بهار می‌تواند باعث شود که بیماری‌های بهاره، خستگی و خواب‌آلودگی و مشکلات جسمی شایع در این فصل کمتر شوند.

                 دکتر جعفر ابوالقاسمی نژاد شیرازی

متخصص طب سنتی  و عضو هیت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : اخبار و رویدادها
  • کد خبری : 122559
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید